Регистрация

Торта от моркови със стафиди и крем сирене

Торта от моркови със стафиди и крем сирене
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 780

Морковена торта с канела, стафиди, джинджифил и сметанов крем с крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г стафиди
  • 150 г орехи
  • 350 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • щипка сол
  • 4 яйца
  • 250 мл олио
  • 250 г захар
  • 500 г моркови

За крема:

  • 350 г заквасена сметана
  • 200 г захар
  • 600 г крем сирене

Начин на приготвяне:

1. Стафидите накиснете във вряла вода за 20-тина минути.

2. През това време в купа пресейте брашното и смесете с бакпулвера, канелата, джинджифила и щипка сол. Разбъркайте.

3. Рендосайте морковите. Орехите запечете върху хартия в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8 минути. След това нарежете с нож на малки парченца.

4. В друга купа с миксер разбийте яйцата, захарта и олиото много добре. Добавете брашнената част и разбийте до гладкост. Прибавете морковите, отцедените от водата стафиди и половината от орехите. Размешайте финално.

5. Застелете форма за торти с хартия за печене и намажете хартията и стените с олио. Изсипете получената смес вътре и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 50-60 минути. Направете тест с клечка за зъби. Оставете да се охлади хубаво.

6. Крема пригответе като с миксер разбиете крем сиренето (добре е предварителнно да е оставено на стайна температура, за да омекне) със захарта. След това добавете заквасената сметана и разбийте отново.

7. Извадете тестената част от формичката и обърнете с дъното нагоре. Разрежете през средата на дебелината, за да се получат два по-тънки блата. Намажете половината крем върху първия и захлупете с втория. Намажете опстаналия крем по повърхността и страните на тортата.

8. Поръсете с останалите орехи и приберете в хладилник за минимум 2 часа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта