Регистрация

Торта Медена с маслен крем и ядки

Торта Медена с маслен крем и ядки
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 5464

Домашна торта с меден блат и крем от масло и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 с.л. мед
  • 100 грама масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сода
  • 4 ч.ч. брашно

За крема:

  • 1 пакет масло от 250 грама
  • 1 консерва кондензирано мляко (около 300-400 мл)
  • 100 грама орехови ядки за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Разтопете меда, маслото и захарта на водна баня така, че да се смесят до хомогенност, но без да кипват.

2. Щом се поохладят, добавете при тях брашното, содата, яйцата и замесете тесто.

3. Оформете тестото на пет топки и ги сложете по отделно в хладилника за половин час. След това разточете всяка от тях на тънък блат и печете в застлана с хартиено фолио тавичка (пак всеки блат по отделно) на 180 градуса за 10-15 минути.

4. С помощта на ринг изрежете всички блатове така, че да са равни по форма. Запазете си отпадналите от тортата кори - те ще ви потрябват за украсата.

5. Направете крема като с помощта на миксер разбиете на сняг маслото и добавите в него кондензираното мляко.

6. Слепете блатовете с получения крем и намажете тортата най-отгоре и отвън с него. За финал поръсете с натрошени орехови ядки и натрошените кори на трохи от остатъчния блат.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта