Регистрация

Сладкиш Наполеон с готово тесто

Сладкиш Наполеон с готово тесто
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 8173

Лесен млечен сладкиш с готово тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 блата готово тесто за сладкиши
  • ¾ чаша мляко
  • ¼ чаша захар
  • половин ч.л. ванилов екстракт
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Размразете блатовете за сладкиша, докато са напълно меки.

2. Надупчете с вилица блатовете и ги сложете в тави за печене.

3. Сложете тавите една над друга във фурната и печете за 15 минути, или докато блатовете станат златисто кафяви. Извадете изпечените блатове и оставете да се охладят.

4. Пригответе крема за сладкиша като сложите в дълбок тиган с дръжка млякото, половината захар и ванилията, на средна температура.

5. Смесете яйцето и останалата захар в купа и разбивайте, докато получите светла на цвят гладка смес. Добавете брашното и отново разбийте добре.

6. Когато млякото започне да ври, отстранете от огъня.

7. Много бавно изсипете половината горещо мляко в яйчената смес, като бъркате непрекъснато.

8. Когато сместа стане хомогенна и е равномерно разпределена, върнете я обратно в тигана на средна температура.

9. С помощта на шпатула или тел за разбиване, бъркайте крема за сладкиша, докато се затопля.

10. Оставете да заври и продължете да бъркате, докато се сгъсти.

11. Равномерно разпределете крема върху блата и загладете добре отгоре.

12. За да украсите, използвайте готова глазура или пудра захар.

13. Изрежете сладкиша по краищата, за да има по-добър вид.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта