Регистрация

Тесто за джинджърбред

Тесто за джинджърбред
Средно   |   Порции 20   |   Видяна: 5580

Джинджифилови сладки по американски модел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  1 ч. ч. (250 мл) масло, размекнато (по желание) 
  • 1 ч. ч. (250 мл) гранулирана захар 
  • 2 яйца 
  • 3/4 ч. ч. (175 мл) меласа по избор
  • 1/2 ч. ч. (125 мл) меласа за готвене
  • 6 ч. ч. (1.5 л) обикновено брашно 
  • 2 ч. л. (10 мл) смлян джинджифил 
  • 1 ч. л. (5 мл) сол 
  • 1 ч. л. (5 мл) сода за хляб
  • 1 ч. л. (5 мл) смлян карамфил
  • 1 ч. л. (5 мл) канела

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа и с помощта на миксер, разбийте маслото със захарта докато се получи лек крем. Добавете яйцата и двата вида меласа.

2. Смесете брашното, джинджифила, содата за хляб, солта, карамфила и канелата; с помощта на дървена лъжица постепенно добавете сместа с меласата. Разбъркайте хубаво, като си помагате с ръце, ако се наложи.

3. Разделете тестото на четири кръга. Увийте всеки с найлоново фолио и оставете в хладилника поне 2 часа или докато се втвърди - или до 1 седмица. 

4. Между два листа восъчна хартия разточете по един диск до дебелина 5 мм. Махнете горния лист хартия и направете формички от тестото. С помощта на върха на ножа изрежете формичките. Замразете върху восъчна хартия в тавичка за печене 20 мин. или до втвърдяване. 

5. Прехвърлете формичките върху тавичка с пергаментова хартия или леко намазнена тава, като запазите остатъка от тестото за повторно разточване. Печете 12 до 15 мин. на 160ºC или до златисто и твърдо на пипане. Прехвърлете джинджърбреда върху решетка и оставете да се охлади напълно.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта