Регистрация

Тестени лодки с плънка от сирене и яйце

Тестени лодки с плънка от сирене и яйце
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4464

Страхотна закуска в стил отворена баница със сиренена плънка и печени яйца. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 яйца
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.ч. топла вода
  • 500 г брашно
  • 600 г сирене
  • 3 с.л. краве масло
  • 1 с.л. растително масло за намазняване на тавата
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Замесете тесто като разбиете яйцето, добавите в него 2 с.л. разтопено краве масло, сол и захар и пресятото брашно с маята. Трябва да се получи еластично тесто, което не лепне по ръцете. Покрийте с кърпа и оставете на топло място за един час докато удвои обема си. След 60 мин. го премесете и оставете настрани за още 30 минути.

2. През това време пригответе плънката като натрошите сиренето, добавите едно яйце и 1 с.л. масло. Разбъркайте хубаво.

3. Разделете тестото на 6 равни топки, всяка от тях премесете и разточете на овална кора. 

4. Сложете вътре от плънката, като оставите 3-4 милиметра от крайщата ненамазани, а след това ги завиете нагоре, за да се оформи лодка.

5. Подредете лодките в намаслена тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Щом тестото започне да покафенява, счупете отгоре по едно яйце. Когато и яйцето се изпече - закуската е готова.

6. Поднесете топло, като можете да поставите по резен масло върху яйцето след изваждане.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта