Регистрация

Телешко варено с лук и моркови

Телешко варено с лук и моркови
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1159

Телешка яхния върху канапе от паста или ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими рподукти:

  • 550 г телешко месо, почистено от жилките
  • 2 глави лук
  • 3 моркова
  • 3 домата
  • 3 с.л. олио
  • сол, черен пипер, лют пипер, риган на вкус
  • 250 мл вода
  • картофи, ориз или паста по избор за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на хапки, лука и морковите на полумесеци, а доматите обелете и нарежете на кубчета.

2. Сгорещете зехтина в тенджерка или касерола и запържете в него месото на висок градус при почти непрестанно бъркане за 5 минути. Добавете лука и морковите и гответе още 3 минути.

3. Добавете доматите и подправки на вкус. Залейте с водата, намалете огъня на умерен, похлупете с капак и оставете да се готви за 1:30 часа.

4. През това време си направете гарнитурата - печени картофи, сварен ориз или паста, гриловани зеленчуци и хляб за топкане. В началото разбъркайте няколко пъти ястието, а после просто го оставете да си къкри. Опитайте на вкус и добавете още подправки, ако е нужно.

5. Сервирайте с гарнитурата като канапе.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта