Регистрация

Рулца от телешко с чушки и кашкавал

Рулца от телешко с чушки и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 517

Пълнено телешко със зеленчуци и кашкавал, запържено на тиган като парти рулца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 парчета телешко с общо тегло 800 грама
  • 2 средни гляви лук
  • 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 6 с.л. олио
  • микс от подправки - 1 с.л. червен пипер + 2/3 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер + 1 ч.л. чесън на прах + 1 ч.л. кимион
  • 120-150 г кашкавал
  • 6 дървени шиша за месо или 12 клечки за зъби

Начин на приготвяне:

1. Месата разрежете напречно, за да се оформят по-тънки, но големи пържоли. Ако е необходимо разрежете без да прекъсвате докрая на 2-3 части, за да се разгърне хубаво мръвката. След това начукайте, за да стане слайс с дебелина около 1 см. Ако е необходимо, разделете на 2 по-малки слайса.

2. Миксирайте сухите подправки заедно, обтрийте изтънените меса и оставете настрана да се мариноват.

3. Лука и чушките почистете и нарежете на тънки полумесеци.

4. Сгорещете в тиган 3 с.л. олио и запържете първо лука за 4 минути, след това прибавете намачкания чесън, бъркайте още минута и добавете чушките. Гответе 6-8 минути докато омекнат.

5. Рендосайте кашкавала.

6. Във всяко парче месо сложете по протежение на по-късата страна част от запръжката и отгоре поръсете с част от кашкавала. След това звийте на руло и набодете с клечки за зъби през 3 см. Ако използвате шишчета, разчупете ги на половинки, защото иначе ще заемат много място в тигана. После нарежте напречно, така че клечките да държат всяко рулце.

7. Намазнете с олио тигана от готвенето на зеленчуците и сгорещете на силен огън. Печете по 6 минути от страна или докато не прецените, че е готово.

8. Поднесете по 3 рулца в порция по желание с гарнитура, зеленчуци и сос.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта