Регистрация

Телешки кюфтета в сметанов сос

Телешки кюфтета в сметанов сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1215

Кюфтета по френски в сос от сметана с босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 1 ч.ч. ориз
  • 200 мл сметана
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • сол и пипер на вкус
  • босилек или магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Ориза изсипете в гевгир и мийте под течаща вода докато не се избистри напълно. След това кипнете 1 литър вода, изсипете ориза вътре и гответе до полуготовност. После върнете обратно в гевгира и отново измийте.

2. В тавичка смесете ориза с каймата, нарязаната на ситно глава лук, яйцето, сол и пипер на вкус. От сместа оформете кюфтета и ги подпредете в дълбока тава, сравнително близо едно до друго.

3. Смесете сметаната с доматения сос, сол и пипер на вкус и наситнени листенца босилек, риган или магданоз. Сипете в сместа 150 мл вряла вода и разбъркайте.

4. С получения сос залейте кюфтетата в тавичката. Завийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 40 минути. След това махнете фолиото, намалете на 180 градуса и гответе още 10 минути.

5. Сервирайте ястието поръсено с пресни зеленини - босилек или магданоз и хляб за топкане на апетитното сосче.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта