Регистрация

Телешки кюфтенца по австралийски

Телешки кюфтенца по австралийски
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2234

Пържени кюфтета с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 200 г телешка кайма
  • 50 г лук, фино нарязан
  • 10 г суха универсална подправка
  • 10 мл лимонов сок
  • 1 стрък магданоз, фино нарязан
  • 50 г брашно
  • 100 мл мляко
  • 100 мл телешки бульон
  • 150 г галета
  • 1 яйце, разбита с 15 мл вода
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете малко масло в тиган за пържене и сотирайте телешкото и лука до покафеняване.

2. Отцедете в гевгир и сложете в купа.

3. Прибавете сол, пипер, половината суха подправка, лимоновия сок и магданоза.

4. Сгорещете останалото масло в тенджерка и прибавете брашното, като разбърквате.

5. Гответе 2 - 3 мин. и прибавете телешкия бульон и млякото.

6. Гответе още известно време, като разбърквате, докато заври и се сгъсти.

7. Прибавете телешкото и разбъркайте.

8. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

9. След това оставете за поне 3 часа в хладилника докато изстине напълно.

10. Когато се втвърди, оформете малки топчици с големината на хапки.

11. Прибавете останалата суха подправка при галетата.

12. Оваляйте кюфтенцата в тази смес и ги потопете в яйцето, разредено с вода, след това отново в овкусената галета.

13. Сгорещете олиото в дълбок тиган или тенджерка и изпържете по няколко кюфтенца наведнъж до златисто.

14. Отцедете върху хартия и поднесете веднага с горчица.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта