Регистрация

Телешки език с гарнитура от варива



Телешки език с гарнитура от варива
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2003

Език с царевица, боб, крем сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Варен телешки език, пръжнат в масълце и поднесен с гарнитура от боб и царевица в доматен сос с дъх на кимион готви Ути Бъчваров. А след това го увива в голяма тортиля или лаваш и поднася като вкусно мексиканско ястие. Разбира се, рецептата може да бъде идилично основно от паниран телешки език на слайсове, сервиран с апетитната пикантна гарнитура с мексиканска нотка и по този начин менюто да се лиши от тестено изделие.

Първо езикът се вари в компанията на дафинов лист, зърна бахар и черен пипер и обелки от зеленчуци - целина, праз лук, лук, чесън, моркови. Сложете каквото имате от тях, не е задължително да спазите пълната палитра от съставки. А докато мръвката кипи, можете да приготвите студената гарнитура, като отваряте и отцеждате консерви - бял боб, царевица и домати. После се смесват, добавят се подправки - кимион, захар, пушен и лют пипер, сол, чесън.

Свареният език се бели докато е топъл, реже се на слайсове, овкусява се с лют пипер и сол, поръсва се с брашно и се запечатва в тиган с масло. На финала се сервира и се добавя чаша вино към тази идилия. Гледайте във видеото как точно се прави.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта