Регистрация

Телешки гулаш без чушки

Телешки гулаш без чушки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1791

Телешко с лук и брашнен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко месо без жилки
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. брашно
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • сол и пипер на вкус
  • 3 с.л. растителна мазнина (олио, зехтин)
  • 2 дафинови листа
  • 250 мл топла вода

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото и го нарежете на кубчета.

2. Обелете и наситнете лука.

3. Сгорещете зехтина в дълбок тиган, добавете месото и го гответе докато се запечата.

4. Добавете лука и гответе още малко докато лука започне да покафенява.

5. Посипете с брашното и гответе съвсем кратко докато започне да се препича.

6. Изсипете топлата вода, разбърквайте докато брашното се разтвори и после сложете сол, пипер и дафиновите листа.

7. Накрая добавете доматения концентрат, разбъркайте хубаво, намалете огъня и оставете да се готви на средна степен под капак за един час.

8. Поднесете с гарнитура от варен ориз, картофено пюре или паста. Можете да сервирате и пресни зеленчуци.

Да ви е сладко!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта