Регистрация

Тафелшпиц - телешко по австрийски



Тафелшпиц - телешко по австрийски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1897

Телешко със сметана и хрян.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.02.2018

Австрийски телешки вайсбрат готвят Лора и Стоян, като правят крехко телешко варено, сервирано върху гъст бял сос с пресен хрян, сметана и див лук. Това е изискано и лесно за направа ястие, което обаче отнема много време. Но не на вас, а на котлона, защото месото трябва да се развари хубаво, за да се отворят вкусовете му. В допълнение остава ароматен телешки бульон, с който можете да направите любимата си супа.

Парче телешко месо и телешки гръбни кокали се заливат със студена вода и се оставят да кипнат. Към тях се добавят нарязани на едро моркови и пащърнак. Следва да си направим марля, в която да увием подправките - черен пипер, бахар и хвойна на зърна и дафинови листа. Пускаме в тенджерата и периодично наминаваме през кухнята, за да отпенваме бульона. След известно време нашето присъствие ще е абсолютно ненужно.

Когато месото е добре сварено, го изваждаме, за да се охлади. Ако го режем топло, ще се разпадне. Бульона си прецеждаме и запазваме за дурга гозба. Сега е моментът да си направим сметановото канапе. За него рендосваме корен хрян, смесваме го със заквасена сметана и посоляваме. Отделно разбиваме животинска сметана на гъста пяна и прибавяме към хряновия сос. В него наситняваме и див лук.

Ястието се сервира като в плато се разпределя сметановата основа и отгоре се подрежда телешкото месо, нарязано на парчета.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта