Регистрация

Тапсилог - телешко с ориз

Тапсилог - телешко с ориз
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3954

Екзотично филипинско ястие с говеждо, ориз и зелен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месото и марината:

  • 1 кг говеждо филе
  • 1 цяла глава чесън, накълцана на дребно
  • ¾ ч.ч. оцет
  • ¼ ч.ч. бяла кристална захар
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. черен пипер

За пържения ориз с чесън:

  • 2 ч.ч. ориз (сготвен, останал от миналия ден)
  • 5 скилидки чесън
  • няколко стръка зелен лук, нарязан
  • сол и черен пипер на вкус
  • ½ малка глава бял лук
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Това е филипинско ястие, което се приготвя от сушено или пушено говеждо месо, пържен ориз и яйца.

1. Сложете всички съставки за маринатата (без месото) в голям съд или плик и ги смесете. Разбъркайте ги добре, а след това сложете месото да се маринова. Оставете го да се маринова 2 дни за най-добър вкус. Ако бързате, можете да го мариновате и само 30 мин.

2. Когато месото се е мариновало, запържете го в тиган. Оставете настрана.

3. Пригответе пържения ориз с чесън в същия тиган. Първо запържете чесъна, след това лука, после ориза, прибавете зеления лук и накрая поръсете със сол и черен пипер.

4. Сервирайте с пържено яйце за гарнитура. Можете да гарнирате и с парче краставица или портокал.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта