Сьомга с лимон и пипер
Печена сьомга в млечен сос.
Необходими продукти:
- 450 г филе от сьомга
 - 1 яйце
 - 1 чаша хлебни трохи
 - 1 лимон
 - 1 връзка аспержи
 - 1 с.л. пикантна подправка (или черен пипер)
 - 1 чаша обикновено кисело мляко (или извара)
 
Начин на приготвяне:
1. Махнете кожата на сьомгата и я нарежете на кубчета. Изстискайте лимонов сок над нея и я покрийте с пипер или пикантна подправка.
2. Разбийте яйцето в купа.
3. Напълнете друга купа с хлебни трохи.
4. Потопете сьомгата в яйцето, после оваляйте в трохите. Поръсете аспержите с пипер или пикантна подправка и сложете на същия тиган или тава със сьомгата.
5. Печете 10-15 минути.
6. Междувременно сложете пипер в извара или кисело мляко и оставете да се охлади.
7. Когато сьомгата е готова, поръсете с киселото мляко и изварата. Добър апетит.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ