Регистрация

Сьомга кебап

Сьомга кебап
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2595

Печена риба със сотирани зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 средно-големи сьомга филета, подсушени с хартиена кърпа и овкусени със сол и пипер, нарязани на кубчета като за шишче
  • бланширани броколи
  • 2 сладки чушки, ананас (по желание), за шишчето
  • аспержов боб, моркови, джинджифил и чесън, подправки (за сотираните зеленчуци)

Начин на приготвяне:

1. Подредете на дървени шишчета парчета сьомга, броколи, сладки чушки (и ананас по желание) и поръсете със зехтин.

2. Печете във фурната на 200ºС за около 8-10 мин., като наблюдавате от време на време дали се е сготвила сьомгата (това зависи от дебелината на парчетата).

3. Междувременно сгорещете олио в тиган и запържете малко счукан джинджифил и чесън на слаб огън, след това добавете аспержовия боб и морковите. Запържете леко за около 5 мин. до омекване. Добавете сушен риган и смесете хубаво.

4. Сложете ги в чиния за сервиране.

5. Междувременно рибата трябва да се е изпекла. Извадете я от фурната и я сложете върху зеленчуците.

6. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта