Регистрация

Съвършената телешка пържола на тиган

Съвършената телешка пържола на тиган
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 8116

Телешки пържоли с чесън и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Уникален начин за готвене на риб ай стек показват професионалистите от канала Tasty, като прекарват мръвката през две термични обработки и разкриват лаически метод за проверка на вътрешната готовност на месото. Ако искате да сготвите телешко като шеф готвач - вижте как да го направите. Продуктите са за 1 порция, но нищо не пречи да ги удвоите, утроите и т.н. Това няма да увеличи особено времето за готвене.

Необходими продукти:

  • 1 риб ай стек с дебелина от 2,5 см.
  • сол и пипер
  • 4 с.л. олио от канола (може и с обикновено олио)
  • 30 г масло
  • 2 клонки мащерка
  • 2 клонки розмарин
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Пържолата обтрийте хубаво със сол и пипер, поставете върху решетка и запечете в предварително загрята фурна на 120 градуса за 35 минути.

2. В тиган сгорещете олиото докато започне да пуши. Извадете пържолата от фурната и я метнете за 30 секунди в тигана. След това обърнете и чевръсто добавете в олиото маслото, леко смачканите скилидки чесън, мащерката и розмарина. Започнете с лъжица да заливате пържолата с цвърчащата мазнина и след 20-тина секунди поставете върху нея чесъна и пресните подправки.

3. Пържете до желаната готовност, а ето и как да я проверите. Съберете връхчетата на палеца и показалеца и пипнете меката част на дланта си под палеца. След това пипнете пържолата отгоре. Усещането е за реър (кърваво отвъртре и доста сурово). Палец със среден стяга меката част на дланта под палеца на мидиъм реър. Палец с безименен стяга на мидиъм, а палец с кутре - на уел дън. Не е прецизно като термометър, но върши работа.

4. След като сте сготвили пържолата, я оставете да почине в чиния 7-8 минути. После нарежете и се насладете на крехко телешко месо с уникален аромат и идеалната за вас текстура.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта