Регистрация

Суши с краставица и рачешко

Суши с краставица и рачешко
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2769

Домашно суши с месо от морски дарове и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 160 грама ориз за суши (бял, късозърнест)
  • 3 листа нори
  • 1 краставица, нарязана на тънки лентички
  • 200 грама месо от змиорка или просто познатите рачешки рулца (можете да импровизирате с филе от сьомга, риба тон или скариди)
  • уасаби
  • оцет
  • вода
  • бамбукова рогозка за завиване на сушите

Начин на приготвяне:

1. Накиснете ориза във вода за 12 часа, след това сменете водата и загрейте без да кипва новата вода. Нека оризът остане в нея до правенето на сушите.

2. Постелете рогозката с лист нори и намокрете ръцете си с вода, в която е сипан малко оцет. Така оризът няма да се лепи по дланите ви.

3. Оставете един сантиметър от края на листа нори празен, а след това разстелете ориза по листа от водорасли. Овкусете с уасаби.

4. В средата на ориза сложете ивиците от краставица и морски дарове.

5. Завийте с помощта на рогозката стегнато руло, а след това с много остър нож го разрежете на 6 рулца.

6. Повторете с останалия ориз и другите две кори нори. Сервирайте с уасаби за потапяне или джинджифилова паста по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта