Регистрация

Супа с пилешки гърди, царевица и зеленчуци

Супа с пилешки гърди, царевица и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1356

Нискокалорична пилешка супа без застройка с масло, чушки и тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 литра вода
  • 400 г пилешко филе (пилешки гърди)
  • 200 г замразена царевица
  • 1 тиквичка
  • 1 червена сладка чушка
  • 50 г масло
  • магданоз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото и го нарежете на малки хапчици.

2. Залейте с водата и оставете да кипне. Отпенете няколко пъти, след това посолете и оставете да ври на умерена температура.

3. Тиквичката и чушката измийте и нарежете на малки кубчета.

4. Щом месото е почти готово добавете царевицата без да я размразявате. След нея изсипете и наситнената чушка. Гответе още 10 минути.

5. Добавете тиквичката и маслото и гответе още 15 минути. Ако има нужда, долейте още вода.

6. Опитайте на соленост и ако е необходимо, добавете още сол. Любителите на пикантната храна може да си пуснат в супата щипка лют пипер или наситнено люто чушле.

7. Поднесете с наситнен пресен магданоз и лъжичка заквасена сметана по желание. Хапвайте докато е топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта