Регистрация

Странен омлет с гъби и шунка

Странен омлет с гъби и шунка
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2265

Гъст омлет без сирене - с масло, колбас и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г гъби (опитайте с различни водове или пък ползвайте традиционните печурки)
  • 30 г масло
  • 3 яйца
  • 100 г шунка или бекон
  • 1 с.л. брашно
  • сол, червен, черен и лют пипер на вкус
  • листенце магданоз или босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите хубаво и ги нарежете на кубчета. Ако слагате пачи крак - по-добре ги използвайте цели - получава се много красиво.

2. Сгорещете маслото и сложете гъбите да се готвят в него, като подправите на вкус. Разбърквайте периодично. Най-добре използвайте тиган с огнеупорна дръжка или си пригответе тавичка за допичане, ако се наложи да обръщате омлета.

3. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на пяна, а жълтъците разбийте с брашното. После обединете двете смеси.

4. Нарежете колбаса на кубчета, изсипете при гъбите и отгоре залейте с яйцата. Оставете да се готви докато ръбовете станат златни.

5. Ако предпочитате омлета по-рохък, можете да сервирате. Ако искате да е хубаво изпечен, гответе на 180 градуса в предварително загрята фурна за още 5-8 минути.

6. Сервирайте украсен със зелени листенца и салата за гарнитура.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта