Регистрация

Средногорска салата от печени пиперки



Средногорска салата от печени пиперки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1322

Българска салата от печени чушки с лук и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.07.2017

Интересна рецепта за салата от чушки, открита в книгата Българска национална кухня, показват Лора и Стоян, като приготвят шарено предястие от печени чушки с печен червен лук и млечна заливка с ядки. Ястието е любопитно и предизвиква да бъде сготвено, защото радва сетивата с примамлива визия и идея за неповторим народен вкус.

Първо на фурна или грил се запичат цели глави червен лук и цели чушки. Следва да ги обелим и нарежем, но без да ги смесваме. От тук идва хаотичната естетика на салатата. После смиламе в блендер кисело мляко с магданоз и чесън, а в хаванче счукваме орехови ядки. Обединяваме млячната смес с орехите и подправяме със сол. В индивидуални чинии се разпределят чушките, покриват се с печен лук и отгоре се заливат с кисело мляко, орехи и магданоз. Истинският българин би си сипал и една ракийка към това блюдо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта