Регистрация

Сочни кюфтета с пържен лук и мляко

Сочни кюфтета с пържен лук и мляко
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1901

Двойно готвени кюфтета с кайма смес и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • олио
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г телешка кайма
  • 400 г свинска кайма
  • 1 ч.л. подправка за кайма
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 70 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. Нарежете главата лук на кубчета, наситнете чесъна, а моркова рендосайте на едро ренде.

2. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и запържете първо лука за 2 минути, после добавете моркова и чесъна и гответе до потъмняване на лука.

3. В купа смесете двата вида кайма, добавете лучената запръжка, подправките и царевичното нишесте. Замесете. Залейте с млякото, премесете отново и оставете настрана за 10-тина минути.

4. Сгорещете в тигана от запръжката 2 с.л. олио. Оформете си дебели топчести кюфтаци - от тази смес трябва да излязат 8-9 броя. Гответе по 2-3 минути от страна в мазнината и прехвърляйте в намазана с 1 с.л. олио тавичка.

5. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути, за да се сготвят апетитните сочни кюфтета и отвътре.

6. Сервирайте с любимата гарнитура от картофи и пресни зеленчуци. Можете да поднесете и барбекю сос за топкане.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта