Регистрация

Солени гевречета с извара и кашкавал

Солени гевречета с извара и кашкавал
Средно   |   Порции 6-7 броя   |   Видяна: 1518

Домашни кашкавалки с извара или сиренки във формата на гевречета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 80 г кашкавал
  • 200 г извара
  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 80 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • семена по желание

Начин на приготвяне:

1. Изварата намачкайте с вилица в купа.

2. Рендосайте отгоре кашкавала, чукнете яйцата и разбъркайте с вилицата.

3. Добавете шипка сол, брашното и бакпулвера, мешайте с вилицата докато се получат трохи и след това замесете с ръка в купата. Не е необходимо да се получава напълно гладко тесто, а просто да се смесят съставките.

4. Застелете си тава с хартия за печене. Взимайте с ръка парче от тестото, оформяйте на кюфте, правете дупка с пръст в средата и редете в тавата с отстояние.

5. Готовите гевречета - около 6-7 броя - поръсете със семена по избор. Можете да използвате сусам, мак, ким, слънчоглед - каквото имате.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна до позлатяване - около 20-25 минути.

7. Оставете да починат 10 минути след изваждане и си хапнете или пъхнете в раницата за по-късно.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта