Солени гевречета с извара и кашкавал
Домашни кашкавалки с извара или сиренки във формата на гевречета.
Необходими продукти:
- 80 г кашкавал
- 200 г извара
- 2 яйца
- щипка сол
- 80 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- семена по желание
Начин на приготвяне:
1. Изварата намачкайте с вилица в купа.
2. Рендосайте отгоре кашкавала, чукнете яйцата и разбъркайте с вилицата.
3. Добавете шипка сол, брашното и бакпулвера, мешайте с вилицата докато се получат трохи и след това замесете с ръка в купата. Не е необходимо да се получава напълно гладко тесто, а просто да се смесят съставките.
4. Застелете си тава с хартия за печене. Взимайте с ръка парче от тестото, оформяйте на кюфте, правете дупка с пръст в средата и редете в тавата с отстояние.
5. Готовите гевречета - около 6-7 броя - поръсете със семена по избор. Можете да използвате сусам, мак, ким, слънчоглед - каквото имате.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна до позлатяване - около 20-25 минути.
7. Оставете да починат 10 минути след изваждане и си хапнете или пъхнете в раницата за по-късно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ