Регистрация

Солена торта от спагети със запръжка

Солена торта от спагети със запръжка
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 2164

Празнична солена торта Болонезе с паста, кашкавал, кайма и украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет спагети
  • 2 глави лук
  • 500 г кайма смес
  • 5 с.л. олио
  • 2 домата
  • сол, черен пипер и кимион
  • 200 г кашкавал
  • 50 г пармезан или още кашкавал
  • 3 яйца
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. сметана за готвене (може и прясно мляко)
  • кетчуп и пресни билки за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Започнете от запръжката, защото ако стартирате с пастата, няма шанс да я запазите в правилна форма и температура докато приготвите останалата част. Затова наситнете лука, доматите обелете и нарежете на кубчета. След това сгорещете 3 с.л. олио, гответе в него лука докато започне да потъмнява и след това добавете каймата и доматите. Гответе докато каймата се раздели и стане пръхкава. Подправете със сол, пипер и кимион на вкус.

2. Сега вече можете да пуснете водата за пастата да заври, като щом кипне посолите и добавите 2 с.л. олио. Варете спагетите една минута по-малко от указаното на опаковката. След това излейте в гевгир и спрете процеса на готвене с течаща студена вода.

3. Докато водата завира си рендосайте кашкавала в купа, а в друг съд разбийте яйцата с майонезата и сметаната. Посолете и опипрете яйчената смес.

4. Намазнете си тава за печене с по-високи стени. На дъното сложете ред спагети, така че да покрие съда, но да не става дебел пласт. Отгоре изсипете половината от запръжката. После пак ред спагети, след това половината кашкавал, следват спагети, после остатъка от запръжката, пак спагети, останалия кашкавал и за финал спагети. Най-отгоре излейте яйчената смес.

5. Запечете за 25 минути на 180 градусова фурна.

6. След изваждане поръсете с пармезана или още рендосан кашкавал. По желание украсете с кетчуп или друг сос както е показано на снимката. Можете да поръсите и с листенца пресен магданоз, босилек или кориандър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта