Регистрация

Солен пай с кюфтета и кашкавал

Солен пай с кюфтета и кашкавал
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 815

Кюфтета в тесто с кашкавалена коричка тип солен кекс с кюфтета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • сол и пипер
  • 3 яйца
  • 250 мл млечна течна готварска много гъста сметана - над 30% масленост
  • 150 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер + 1 ч.л. сол
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Каймата смесете със сол и пипер. С мокри ръце оформете от нея малки кюфтенца като за супа топчета. Подредете си ги встрани. От това количество се получават 16-18 кюфтенца.

2. В купа разбийте яйцата със сметаната.

3. В друг съд смесете брашното със солта и бкпулвера и пресейте при мокрите съставки.

4. Бъркайте до получаването на гладка хомогенна смес.

5. Намажете дъното и стените на форма с падащо дъно за торти с диаметър 20-24 см. с масло или с олио. Набрашнете.

6. Изсипете тестото вътре и в него набодете кюфтенцата.

7. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути (ако формата е 24 см.) или за 35 минути (ако е 20 см. диаметър).

9. След изваждане оставете да се охлади, махнете стените и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта