Регистрация

Сладолед с малини и кисело мляко



Сладолед с малини и кисело мляко
Лесно   |   Порции 10-15   |   Видяна: 2518

Домашни ледени близалки за деца с цедено кисело мляко, мед, портокалов фреш, ванилия и малини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.05.2017

Лесен и здравословен сладолед, който ще се хареса и на най-малките - това се готви в кухнята на Лора и Стоян, където ведра помощница е малката Дарис, решила да научи здравословна рецепта за един от любимите си сладкиши - сладоледената близалка. Оказва се, че е много лесно да зарадваме невръстеничетата си с този апетитен летен сладкиш, стига да знаем как се прави.

В цедено кисело мляко се добавя прясно изстискан портокалов сок. Тъй като готвим за деца, се лишаваме от парченцата шоколад и добавената захар, а вместо това подслаждаме сладоледа с мед. За аромат добавяме семенцата от шушулка ванилия или ако нямате, можете да използвате ванилова захар или есенция. Сместа за сладоледа е готова и можете директно да я сложите във фризера, но по-хитро е от нея да се направят индивидуални сладоледчета, в които да добавим и плодове, за да има още малко витамини в детската храна. Пък и така детето ще изяде по-малко количество, защото няма да му се сервира цялата купа.

Затова в пластмасови чашки или силиконови формички се поставят от плодовете, заливат се с млечната сладост и им се забива по една клечка. После идва най-трудното в рецептата - чакането домашният сладолед да се стегне. А накрая просто вадим от формичката и имаме млечен сладолед на клечка - лесно и полезно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта