Регистрация

Сладкиш с кафе, шоколад и канела

Сладкиш с кафе, шоколад и канела
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1744

Кекс със сърцевина от нес кафе и шоколадова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 240 г захар
  • 2,5 ч.л. + 1 с.л. канела
  • 1,5 ч.л. инстантно кафе (нес кафе)
  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 120 мл мляко (3,2%)
  • 2 яйца
  • 1 пакет ванилова захар
  • 120 г масло
  • 90-100 г шоколад

За украсата:

  • 40 г масло
  • 50 г шоколад или шоколадови капки (ковертюр или чипс)

Начин на приготвяне:

1. Смесете 2 с.л. захар с 2,5 ч.л. от канелата и инстантното кафе.

2. Разтопете маслото на водна баня и го охладете.

3. В купа пресейте брашното и го смесете с 1 с.л. канела, захарта, бакпулвера, щипката сол и 1 ч.л. канела.

4. В друга купа разбийте яйцата с ваниловата захар и млякото.

5. Добавете на части сухите към течните съставки. Използвайте миксер. Накрая изсипете и маслото.

6. Рендосайте или нарежете шоколада за тестото.

7. Намазнете формичка за кексове или обикновена тава. Изсипете в нея половината тесто и заравнете. После поръсете с шоколада, а отгоре със сместа от захар, кафе и канела. Накрая залейте с останалото тесто.

8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. След 35-тата минута следете сладкиша да не прегори.

9. Разтопете шоколада с маслото на водна баня.

10. Оставете кейка да се охлади добре, извадете от формата и глазирайте с масления шоколад.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта