Регистрация

Сладка млечна баница без сирене



Сладка млечна баница без сирене
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1486

Сладка баница с мляко и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Десертна банца с мляко и захар приготвя Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да припомни как в миналото бабите са правели закуска за внучета с точени кори, мляко, масло, яйца и захар за сладост. Пък и тестеното изделие се приготвя лесно и е хитра идея за питателна закуска.

Първо се разтапя една малка бучка масло и с част от него се намаслява тава. Редят се готови точени кори, като се намазват с масло. После се пъхват във фурната за 20 минути във вече стоплена пещ на 180 градуса. През това време се загрява мляко и в него се разтваря захарта. Отделно се разбиват яйца. Млякото постепенно се прибавя към яйцата, ала не прекалено топло, за да не ги пресече. На финала се ароматизира с ванилия и цитрусови кори или есенция.

Топлата баница от фурната се залива с охладената млечно-яйчена смес и се връща обратно да се запече на същата температура за още 30-тина минути. А после е готова за хапване. Уханието, което се носи от нея, обещава да събере на трапезата семейството, дори и без да ги подканяте.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта