Регистрация

Скумрия с картофи, чушки и лук

Скумрия с картофи, чушки и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 836

Печена скумрия със зеленчуци и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 скумрии по около 400 г всяка
  • сол и пипер
  • 40 г масло
  • 1 лимон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 червена и 1 зелена сладка чушка
  • 2 картофа
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Почистете скумрийте хубаво и отрежете с ножица перките и опашката. Ако имате "късмета" да не са изкормени, ще трябва да се справите и с това. Измийте много добре и подсушете със салфетка или домакинска хартия.

2. Направете 4 прореза през гърба на рибите. Обтрийте ги много добре вътрешно и външно със сол и пипер. Разпределете маслото в прорезите, като сложите и малко във вътрешността на коремите.

3. В купа нарежете на прачета лука, чушките, морковите и обелените картофи. Овкусете със сол и пипер и полейте с олиото. Разбъркайте.

4. Разпределете зеленчуците в тава, а отгоре положете рибите. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.

5. След изваждане поднесете с резени лимон.

 

Източник: YouTube/Olga Kuche

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта