Регистрация

Скариди с индийски подправки

Скариди с индийски подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2816

Скариди с кокос и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 скилидки чесън, нарязани на дребно
  • 1 чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на дребно
  • 8 стръка зелен лук, нарязани на дребно
  • сокът и кората на един голям лайм
  • ½ ч.ч. листа от кориандър, нарязани
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • 1 ч.л. подправка “Гарам Масала” (Можете да приготвите подправката и сами, като запечете 1 с.л. кардамон, 1 с.л. зърна черен пипер, 1 ч.л. семена от кимион, 1 ч.л. карамфил и 1 ч.л. семена от кориандър. След това сложете подправките в блендер и добавете към тях 2 счукани пръчици канела и 1 настъргано индийско орехче и ги смелете.)
  • 1 ч.л. кимион
  • ½ ч.л. червен лют пипер кайен
  • 1 ч.л. кафява захар
  • ¾ ч.ч. кокосово мляко
  • 750 г големи скариди, обелени

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 230°C.

2. Смесете всички подправки и ги оставете настрана за по-късно.

3. Сложете в кухненски робот първите пет продукта в списъка. Добавете подправките, захарта и кокосовото мляко. Разбийте ги, докато получите смес на малки буци.

4. Сложете 4 големи квадрата алуминиево фолио (30 см. х 30 см.) на масата.

5. Разпределете скаридите и подправките върху четирите листа фолио, увийте ги и запечатайте краищата на всеки пакет.

6. Подредете пакетите върху тава и ги сложете във фурната за около 10-15 мин., докато скаридите станат розови.

7. Сервирайте със задушен ориз Басмати и зелен грах.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта