Регистрация

Скариди Микролимано със сирене фета

Скариди Микролимано със сирене фета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3293

Едри скариди в доматен сос с аромат на узо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16 бр. едри скариди – размер 2
  • 120 мл зехтин
  • 4 смачкани скилидки чесън
  • 2 глави нарязан на ситно лук
  • 1 с.л. доматена паста
  • 150 мл узо
  • 300 г домати, нарязани на малки кубчета
  • ½ връзка магданоз – наситнен
  • 160 г сирене фета (бяло саламурено)
  • сол и пипер (по-вкусно става с бял)

Начин на приготвяне:

1. Обелете скаридите, без да махате главите и опашките им.

2. Изсипете зехтина в тиган и сотирайте в него скаридите за няколко минути.

3. Извадете скаридите и на тяхно място сотирайте лука и чесъна.

4. Добавете доматената паста и 100 мл от узото, разбъркайте. Прибавете доматените кубчета, зеленината и подправките и отново размешайте хубаво.

5. Гответе соса така за 5-6 минути.

6. Пресипете соса в топлоиздръжлив дълбок съд и потопете в него сотираните скариди.

7. Поръсете отгоре с натрошено на малки парченца сирене и печете за 10-15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

8. Когато сиренето се разтопи, извадете блюдото от фурната и го напръскайте с останалите 50 мл узо.

9. Поднесете топло като предястие, ордьовър или мезе.

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта