Регистрация

Скариди в сос със сметана и пелин

Скариди в сос със сметана и пелин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3564

Едри скариди на тиган с билки и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16 бр. едри скариди – размер 2
  • 120 мл зехтин
  • 80 мл масло
  • бялата част на 2-3 стръка праз лук, нарязана на ситно
  • 1 ч.л. брашно
  • 120 мл бренди
  • 200 мл рибен сос
  • 100 мл готварска сметана
  • 1 ч.л. сух пелин
  • сол и пипер (по възможност бял)

Начин на приготвяне:

1. Обелете хубаво скаридите като им оставите главите и опашките.

2. Сотирайте ги за няколко минути в сгорещения в тиган зехтин.

3. Махнете скаридите от тигана и сложете маслото. Щом се втечни, сотирайте в него празия лук.

4. Върнете обратно скаридите и добавете брашното. Разбъркайте!

5. Сипете брендито. Щом течността му се изпари, добавете сметаната и рибения сос.

6. Гответе на слаб огън докато сосът се сгъсти.

7. Добавете пелина и подправките, размесете и поднесете горещо.

 

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта