Скариди в сос със сметана и пелин
Едри скариди на тиган с билки и праз лук.
Необходими продукти:
- 16 бр. едри скариди – размер 2
 - 120 мл зехтин
 - 80 мл масло
 - бялата част на 2-3 стръка праз лук, нарязана на ситно
 - 1 ч.л. брашно
 - 120 мл бренди
 - 200 мл рибен сос
 - 100 мл готварска сметана
 - 1 ч.л. сух пелин
 - сол и пипер (по възможност бял)
 
Начин на приготвяне:
1. Обелете хубаво скаридите като им оставите главите и опашките.
2. Сотирайте ги за няколко минути в сгорещения в тиган зехтин.
3. Махнете скаридите от тигана и сложете маслото. Щом се втечни, сотирайте в него празия лук.
4. Върнете обратно скаридите и добавете брашното. Разбъркайте!
5. Сипете брендито. Щом течността му се изпари, добавете сметаната и рибения сос.
6. Гответе на слаб огън докато сосът се сгъсти.
7. Добавете пелина и подправките, размесете и поднесете горещо.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ