Регистрация

Свинско с ябълка, картофено пюре и зеленчуци

Свинско с ябълка, картофено пюре и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3084

Сочни свински пържоли с богата гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински котлета
  • 400 г картофи
  • 400 г моркови
  • 2 тиквички
  • 400 г гъби
  • 2 ябълки
  • розмарин
  • градински чай
  • чесън
  • зърнеста горчица
  • лимонов сок
  • зехтин
  • масло

Начин на приготвяне:

На месото:

1. Втрийте свинското месо със смес от счукан чесън, градински чай, горчица и зехтин. Оставете да се маринова.

2. Сгорещете оребрен тиган и запечете месото от двете страни. Намалете огъня и прибавете маслото, гъбите и ябълката. Изчакайте да омекнат и малко преди това да стане, ги сложете върху месото.

На пюрето:

1. Сварете картофите до омекване.

2. Отцедете ги и ги сложете в купа за малко, докато се изпари излишната влага. Намачкайте ги с щедро количество зехтин и малко масло. Овкусете със сол и пипер.

На морковите и тиквичките:

1. Нарежете наедро морковите и тиквичката. Бланширайте морковите и намачкате чесъна с розмарина, солта и лютото чушле в саханче. Полейте с тази смес морковите и суровите тиквички и разбъркайте хубаво.

2. Изпечете в оребрен тиган до златисто от всички страни.

3. Подредете в чиния от всичко и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта