Регистрация

Печен свински врат с ориз



Печен свински врат с ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1581

Народно ястие от ориз със свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ястията с ориз и месо са класика в домашната кулинари заради лекотата на приготвяне, питателността и възможността да се направи голямо количество. Как се готви свинско с ориз показва Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев като прави ястие от ориз със свинско, моркови, лук и бульон, ароматизирано с дафинов лист.

Първо свинското се реже на хапки и се поръсва със сол и пипер. Наситняват се лук и моркови. Сгорещява се олио и мръвките се запечатват на силен огън. Щом побелеят от всички страни, се добавят лукът и морковът. Огънят се намалява, готви се няколко минути при периодично разбъркване и се захлупва с капак. Температурата се намалява още малко и ястието се захлупва с капак, за да се задуши за 30 минути.

През това време оризът се измива неколкократно и се накисва във вода. Когато задушаването приключи, оризовите зърна се отцеждат от водата и се добавят в тигана заедно с дафинов лист, сол и пипер. Готви се докато оризът стане прозрачен. После ястието се прехвърля в тавичка и се залива с бульон. Остава да се запече - на 170 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути. След това е готово за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта