Регистрация

Свинско задушено в тенджера под налягане

Свинско задушено в тенджера под налягане
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 5221

Шкембе с азиатски подправки и дайкон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г свински корем или филе, нарязани на парчета от по 5 см
  • 1 дайкон, нарязан на парчета с дебелина 2,5 см (вид източноазиатска ряпа, която лесно се намира в плод-зеленчука)
  • 1/2 ч.ч. саке
  • 1/2 ч.ч. мирин
  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 5 см джинджифил, нарязан на парчета от по 1,3 см
  • 2 с.л. захар (може и кафява захар)
  • зелен лук
  • вода
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. В сгорещен тиган сложете малко олио и запържете свинското от всички страни. Можете едновременно с това да го овкусите със сол и пипер.

2. Когато се запържи до кафяво, прехвърлете месото в тенджера под налягане и прибавете сакето, джинджифила, зеления лук и достатъчно вода, за да покрие свинското. Затворете тенджерата с капака и сложете на силен огън, докато засвисти. Намалете огъня до среден и оставете още 30 мин.

3. След 30 мин. пуснете студена вода върху тенджерата, за да намалите налягането и да отворите капака.

4. Извадете внимателно месото в отделен съд и прецедете соса от тенджерата, за да махнете парченцата джинджифил и зелен лук. Сложете от този бульон в тенджерата и заделете около 1/2 за друго готвене.

5. Върнете месото в тенджерата с бульона и прибавете соевия сос, мирина, захарта и дайкона (можете да добавите и рохко сварени обелени яйца). Оставете да ври непокрито около час.

6. Когато сосът се посгъсти и цветът на ястието е приятно карамелен, поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта