Свински корем с варени яйца
Шкембе с гарнитура по китайски.
Необходими продукти:
- 500 г свински корем
- 6 сварени яйца
- вода
- няколко резена джинджифил
- 4 с.л. захар (или по-малко, на вкус)
- 2 с.л. мирин
- 4 с.л. соев сос (на вкус)
- 4 с.л. саке
Начин на приготвяне:
1. Запържете свинското в тенджера с малко олио.
2. Когато покафенее, го покрийте с вода и сложете джинджифила.
3. Намалете котлона на умерен и оставете да къкри за поне 1 ч.
4. Изключете котлона и извадете свинското от водата. Изплакнете го.
5. Сложете съда в хладилника или мивка, пълна със студена вода, за да може да извадите мазнината.
6. Върнете свинското във водата и добавете захарта, мирина и сакето.
7. Оставете да къкри на слаб огън за около 30 мин.
8. Добавете соев сос и оставете да къкри още 30 мин.
9. Добавете сварените яйца и оставете да къкри за 30 мин., като от време на време обръщайте яйцата.
10. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ