Регистрация

Свински корем с варени яйца

Свински корем с варени яйца
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3591

Шкембе с гарнитура по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински корем
  • 6 сварени яйца
  • вода
  • няколко резена джинджифил
  • 4 с.л. захар (или по-малко, на вкус)
  • 2 с.л. мирин
  • 4 с.л. соев сос (на вкус)
  • 4 с.л. саке

Начин на приготвяне:

1. Запържете свинското в тенджера с малко олио.

2. Когато покафенее, го покрийте с вода и сложете джинджифила.

3. Намалете котлона на умерен и оставете да къкри за поне 1 ч.

4. Изключете котлона и извадете свинското от водата. Изплакнете го.

5. Сложете съда в хладилника или мивка, пълна със студена вода, за да може да извадите мазнината.

6. Върнете свинското във водата и добавете захарта, мирина и сакето.

7. Оставете да къкри на слаб огън за около 30 мин.

8. Добавете соев сос и оставете да къкри още 30 мин.

9. Добавете сварените яйца и оставете да къкри за 30 мин., като от време на време обръщайте яйцата.

10. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта