Свински джолан с мед и чесън
Печен джолан с подправки и зеленчуци на фурна.
Необходими продукти:
- 2 свински джолана (общо 1 кг)
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 3 стръка целина
- 8 скилидки чесън
- 4 с.л. мед
- дафинов лист на вкус
- сол и пипер на вкус
- сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете свинските джолани.
2. Скълцайте чесъна и добавете в него сол, червен и черен пипер. Смесете с меда. С така получената смес намажете джоланите като ги обтриете хубаво.
3. Сложете ги в обикновена или йенска тавичка, захлупете с капак или алуминиево фолио и ги пуснете да се пекат на фурна, загрята на 200 градуса за 1:30 часа като сипете 100 мл вода на дъното на тавата и пуснете в нея дафинови листа.
4. Нарежете на полукръгчета морковите и лука, целината наситнете. Махнете фолиото и сложете зеленчуците да се пекат при месото.
5. Гответе до готовност (още 40 минути).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ