Регистрация

Свински джолан с мед и чесън

Свински джолан с мед и чесън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 6680

Печен джолан с подправки и зеленчуци на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 свински джолана (общо 1 кг)
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 3 стръка целина
  • 8 скилидки чесън
  • 4 с.л. мед
  • дафинов лист на вкус
  • сол и пипер на вкус
  • сладък червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете свинските джолани.

2. Скълцайте чесъна и добавете в него сол, червен и черен пипер. Смесете с меда. С така получената смес намажете джоланите като ги обтриете хубаво. 

3. Сложете ги в обикновена или йенска тавичка, захлупете с капак или алуминиево фолио и ги пуснете да се пекат на фурна, загрята на 200 градуса за 1:30 часа като сипете 100 мл вода на дъното на тавата и пуснете в нея дафинови листа.

4. Нарежете на полукръгчета морковите и лука, целината наситнете. Махнете фолиото и сложете зеленчуците да се пекат при месото.

5. Гответе до готовност (още 40 минути).

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта