Регистрация

Свинска яхния с картофи



Свинска яхния с картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1691

Кебап със свински мръвки, дробчета и картофена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.01.2018

Апетитна манджичка със свинско готвят Лора и Стоян като залагат на три вида месо от прасето, за да стане вкусна домашна яхния с гъст сос, която се поднася в компанията на варени картофи и апетитен домашен хляб. Ястието е зимно и засищащо, но не пречи да си го сготвите и в по-топли дни, за да се порадвате на изкусителна домашна гозба.

Първо се нарязва лук на полумесеци, чесънът се намачква, дробчетата и месото от свински врат се режат на големи хапки, а бекона - на малки кубчета. Слагаме и картофите да се сварят, за да е готово всичко едновременно. После започваме същинското готвене. В тиган се сгорещява олио и в него се запържват лука, бекона и чесъна. Щом придобият прозрачност, се изсипват и вратните хапки. Те трябва да се запържат добре от всички страни и чак тогава идва ред на дробчетата. Готвят се 1-2 минути, добавя се доматен концентрат и се готвят още 10-тина минути. Следва да залеем ястието с бульон и да овкусим със сол, пипер и майоран.

В друг съд се запържва брашно, налива се бульон и щом стане гладък сос, се изсипва при яхнията. Оставя се да покъкри. През това време катрофите се белят, нарязват на кубчета и се овкусяват със сол и пипер. Ястието се поднася в чиния, като част от картофите се заливат с яхнията. Сервира се хляб и се хапва топло.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта