Регистрация

Сарми от маруля с печурки и рикота



Сарми от маруля с печурки и рикота
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1302

Безмесни сармички с гъби и сирене в листа маруля.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.05.2017

Това са странни пролетно-летни сарми без месо, които радват с екстравагантност на продуктите и лекота на самото ястие, което можете да направите със зеленчуков бульон, за да го лишите изцяло от месно присъствие. Ако не ви е хрумвало да си направите сарми от маруля или плънка за увитото ястие от гъби и сирене, то вижте какво излиза от шантавата идея, която става още по-изобретателна, когато разбираме, че хапките се сервират с бульона от готвенето и ястието придобива вид на гъбена супа с маруля.

Гъбите и чесъна се наситняват и се запържват в зехтин за готвене. След това се смесват с яйце, сирене рикота, настърган пармезан и майоран. Овкусяват се със сол и пипер и с тази плънка се завиват сарми. За листенца се използва маруля, която е минала през бързо кипване и е шокирана в ледена вода. Сармчките се подреждат в съд, заливат се с бульон и се сваряват за 10 минути. После се сервират с част от бульона и рендосан пармезан.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта