Регистрация

Сандвич от кроасан с риба и крема сирене от Манчев и Шишков



Сандвич от кроасан с риба и крема сирене от Манчев и Шишков
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1551

Мъжете готвят в четвъртък обяд за работното място.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кампанията Мъжете готвят в четвъртък Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков предлагат да си направим домашен обяд за работа. Идеята напомня за американските филми, в които жените си прибират в кутия храна за половинката, но тук мислим повече за здравословното хранене и изненадата, отколкото за ежедневното рутинно действие. Хрумката е хитра и да зарадвате ученика с питателен обяд, а кутийте за храна стават все по-популерни и в България. Така ще сте сигурни, че детето ви няма да похарчи джобните си за чипсове и сладкиши, а ще има вкусно основно за сила и енергия в средата на деня, когато не сте до него. Пък можете да направите този обяд и за себе си, ако ви омръзнало менюто на близкото до работата заведение или любимата пицария за доставки.

Можете да си изпечете филето риба предварително, както и предварително да си направите соса. Рибата се поставя върху хартия за печене С КОЖАТА НАДОЛУ и се овкусява със сол и пипер. Покапва се със зехтин и се запича за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. А през това време можете да наготвите всичко останало.

Кутия крема сирене за мазане се смесва с наситнени пресни билки - босилек и магданоз. Как да ги нарежете - гледайте във видеото. После взимате два кросана с масло, режете ги през средата надлъжно (и тук си има чалъм, който Манчев и Шишков показват). Отделно в купичка смесвате нарязани чери домати с цели топчета бейби моцарела. Встрани слагате малка купичка със смесени зехтин, сол и черен пипер. Не прекалявайте с черния пипер и не овкусявайте салатата предварително.

Изпечената сьомга се разделя на филенца. Те се смесват с крема сиренето и билките и с тази плънка намазваме щедро кроасаните отвътре. Отгоре редим ленти крставица за свежест. За да разберете как можете да нарежете най-ефектно краставицата и защо не трябва да слагате първо нея - гледайте клипа, в който двамата шефготвачи дават пояснения. На финала остава да приберете всичко в кутията и да оставите послание с пожелание за вкусен обяд.

Готово! Втората порция е за вас, защото се справяте идеално и трябва да се поглезите.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта