Регистрация

Двойни сандвичи с много сирена

Двойни сандвичи с много сирена
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2027

Печени сандвичи с топено, синьо и пушено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

След като разбрах значението на думата флекситарианец, най-накрая устанвих какво съм в хранителната верига. Това са хора, които отбягват да ядат месо и го правят в редки случаи като семейни и религиозни празници. Освен това подбират мръвките така, че да са от щастливи и свободно отглеждани животни (благодаря ви, бабо и дядо). Стремежът ми да избягвам животинската плът, ме научи да готвя и най-елементарните храни по особено изискан и доста „сиренен“ начин. Ето как правя любимите си сандвичи с много сирена и доста мазнини. Тези домашни безмесни хамбургери са уникална идея да се поглезите с експресна за направа и луксозна на вкус храна.

Необходими продукти:

  • 4 филии тостерен хляб
  • 40 г сирене филаделфия (или друго крема сирене за мазане на филийки)
  • 20 г синьо сирене
  • 40 г пушено сирене на палка
  • 60 г масло
  • 50 г кашкавал
  • мащерка, риган или сминдух на прах
  • свежи зеленчуци за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Вземете си филийките 2 по2 направо от нарязания хляб, за да се знае, че даденият чифт се прехлупва идеално една с друга.

2. Разтворете ги огледално така, че когато едната се обърне върху другата да пасват точно. Аз си ги правя на лява и дясна.

3. Дясната част е капачето. Намажете вътрешната й страна с крема сиренето.

4. Лявата е основата и върху нея се реди. Започнете с тънки слайсове масло, ако е студено или го размекнете на стайна температура и намажете филийката. Веднага върху маслото поръсете с подправки по избор. Така те няма да контактуват директно с острите вкусове на синьото сирене и пушеното сирене. Лично за мен сминдухът е идеален за този сандвич.

5. Отгоре подредете нарязан на тънко кашкавал. Върху него сложете цели или половинки кръгчета от пушеното сирене. А между него натрошете минимално количество синьо сирене. Вкусът му е особено натрапчив след термична обработка, затова слагайте малки късчета.

6. Захлупете с намазаната с крема сирене филийка, като крема сиренето остане от вътрешната страна. Повторете упражнението и с втората двойка или работете паралелно, за да знаете колко точно продукти ви остават.

7. Намажете горната филийка отгоре с останалото масло. Звучи странно, но може би си нямате идея след запичане колко идеална маслена коричка ще има сандвичът ви.

8. Печенето може да стане по няколко начина. На онези от вас, които имат прехлупващи се грилове и тостери за двойни сандвичи е най-лесно. Но останалите да не губят кураж. Можете да сгорещите фурната на 200-220 градуса, а след това да увиете сандвича в алуминиево фолио. Горната филия трябва да си остане отгоре. После просто приберете сандвича така във фурната и печете 15 минути.

8.1. Трети вариант е да сложите сандвичите в една тавичка и да ги затиснете с камък или с втора тава, в която сте сложили тежест (пясък, морска сол, камъни, някакво желязо от дома – така се имитира парти грил без да разполагате с него).

9. След изпичане поднесете със зеленчуци и любимия си сос. А след изяждане не стъпвайте на кантара поне един ден – с толкова масло и мазнини показателите няма да ви допаднат. Но пък вкусът определено е пленяващ. Детето ми го обожава също.

 

 

А следващия път импровизирайте с вашите любими продукти – слайсове шунка, плочки кашкавалчета за сандвичи, добавка на резени краставица или други зеленчуци, натрошено бяло сирене, резени варено яйце – всяка идея е една нова рецепта. Споделете вашата под рецептата или на фейсбук страницата на kulinarno.bg. Желаем ви вкусно преживяване!

сандвичи с много масло

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта