Регистрация

Салата Сюрприз с месо, яйца и кашкавал

Салата Сюрприз с месо, яйца и кашкавал
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 3010

Ордьовър във формата на яйце със сини сливи, телешко, зеленчуци и жълто сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама варено телешко
  • 3 яйца - варени
  • 150 грама кашкавал
  • 100 грама сини сливи
  • 3 кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 100 грама варен грах (от консерва)
  • 50-80 грама кедрови ядки по желание
  • майонеза
  • пресни билки и зелени листа
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Намазнете чаша или купа, която се разширява от дъното към отвора с олио и постелете плътно със стреч фолио, което да полепне по стените й и да остане аванс отвън.

2. Рендосайте кашкавала и яйцата заедно и ги смесете. Част от тях сложете на дъното на купата. Отгоре, но само в средата сложете наситнените сини сливи. Отстрани на тях поръсете с яйца и кашкавал.

3. Намажете с пласт майонеза. След това отново само в средата сложете наситненото варено телешко и киселите краставички на кубченца. Отстрани отново сложете от настърганата смес. Заравнете с майонеза.

4. На последния пласт сложете в средата наситнен лук и грах, отново отстрани яйца и кашкавал и накрая - майонеза.

5. Завържете най-отгоре стреч фолиото и оставете настрани за 40 минути.

6. Поднесете като на дъното на чиния поставите листа прясна салата, извадите образувалото се ордьоврено яйце от фолиото внимателно като го обърнете на обратно върху зеленината и след това нежно изтеглите фолиото.

6. По желание украсете с кедрови ядки и зеленина. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта