Регистрация

Салата с маруля и печени пресни картофки



Салата с маруля и печени пресни картофки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1882

Зелена салата с пресни картофи и дресинг с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.04.2017

Салатите с маруля са обичана храна през пролетта и лятото, но идеите как да си ги направим бързо и лесно, без да се налага да купуваме странни и скъпи продукти или пък да залагаме на кулинарни нетрадиционности, бързо се изчерпват. На помощ идват Лора и Стоян, които споделят разкошна хрумка за питателна зелена салата, която може да бъде обявена за обяд или вечеря по време на диета. Тя не съдържа месо и сирена и е бедна на мазнини, като същевременно в нея има продукт, който ще засити добре гладното коремче.

Става въпрос за печените на грил тиган пресни картофи, които се обтриват със зехтин, предварително ароматизиран на чесън, а след това се готвят на наребрена плоча, докато видът им стане неустоимо апетитен. Следва в купа да се нареже или накъса прясна зелена салата или любимата маруля и да се добавят репички. После правим дересинг от горчица, лимонов сок, чесън и зехтин, а накрая сглабяме предястието. Първо се разпределят зеленчуците в индивидуални чинии, заливат се с дресинга, подреждат се картофи отгоре и на финала можете да нарежете малко див лук за още свежест. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта