Регистрация

Салата от рендосана целина с ядки



Салата от рендосана целина с ядки
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1283

Гарнитура от корен прясна целина с билки и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.02.2018

Настъргана целина с печени орехи, лимонв сок, каперси и магданоз - това е наистина елементарна рецепта за прясна зимна салата, в която се използва здравословен продукт без да минава термична обработка. А най-хубавото е, че можете да сервирате тази храна като салата, предястие и дори гарнитура към меса, паста, картофени гозби. Едновременно лесна, семпла, но и много вкусна, тази целина може да посрещне гости или пък просто да порадва семейството с порция вкусно здраве.

Първо е добре да си направим ароматния зехтин. За целта се запичат орехови ядки на сух тиган, прехвърлят се в купа и се заливат със зехтин. Така той попива ядковите миризми и след това носи благоухание на цялата гозба. Ядките могат да престоят в мазнината само час-два, но е най-добре да прекарат там 24 часа, за да се засили ефектът на овкусяването.

Останалото е лесно - обелвате, измивате и рендосвате глава целина, покапвате я с лимонов сок, за да не потъмнее и разбърквате. Отгоре доовкусявате с лимонови корички, наситнени магданоз, див или пресен лук и каперси. Разбърквате отново, заливате с оцет, ароматния зехтин и подправяте със сол на вкус. Финално разбъркване и е готово. Можете да поръсите с орехови ядки от ароматния зехтин при сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта