Регистрация

Салата Ларб с ориз и кайма



Салата Ларб с ориз и кайма
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1375

Тайландски ордьовър за гости - подлютена карамелена кайма с млян печен ориз в листа от маруля.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.05.2017

Салата Ларб е с лаоски произход, но е приета и за основно ястие в тайландската кухня. Този ордьовър представлява запържена свинска кайма, богата на подправки и овкусители, която се смесва със смлян в кафемелачка ориз, предварително запечен на слаб огън в сух тиган. С месната основа се пълнят листенца бейби салата и се поднася.

Ако искате да си сготвите ястието, ще са ви нужни и някои по-нетрадиционни продикти - жасминов ориз, лайм и рибен сос. Останалото го има във всяко домакинство. Първо се запича ориза до покафеняване. Ако го готвите правилно, ще отнеме време. Следва да го смелите в мелачка за кафе или черен пипер до получаването на ароматно оризово брашно с интензивен дъх. После се готви каймата, към която се добавя кориандър, лук шалот, мента, червена люта чушка, пресен лук, рибен сос и захар. На финала се обединяват мръвчената смес и оризовото брашно и с тях се пълнят нежни листенца бейби салата. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта