Регистрация

Ростбиф с маслен сос

Ростбиф с маслен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1892

Печено телешко със сос от масло и Уорчестър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг крехки телешки гърди
  • 50 мл олио (или 2 с.л. свинска мас)
  • сол и черен пипер на вкус

За соса:

  • 1 ч.л. брашно
  • 20 г масло
  • сос Уорчестър
  • магданоз, картофено пюре и зеленчуци по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Почистете местото от сухожилия и мазнотийки. Добре е да бъде цяло парче, а не отделни късове. Обтрийте хубаво със сол и пипер и приберете в хладилник за няколко часа.

2. Загрейте фурната на 240 градуса. Месото сложете в намаслена тавичка, в която сте изсипали олиото. Оригиналната рецепта изисква ростбифа да се готви с растителна мазнина, но авторът на тази идея за печено телешко слага вместо нея 2 с.л. свинска мас. Печете за 15 минути, след това отворете фурната, полейте мръвката с отделилия се сос и намалете на 160 градуса.

3. Гответе на тази температура около 45 минути. Идеята е месото да остане червено и почти кърваво в сърцевината си, а коричката да е добре запечена.

4. След изваждане на месото, прехвърлете тавата от печенето на котлона и добавете 2 с.л. вода. Изчегъртайте загорялата мазнина така, че да стане сос. Сгъстете с брашното, добавете сос Уорчестър и накрая монтирайте със студеното масло.

5. Поднесете печеното телешко със соса и по желание поръсете с наситнен магданоз или сервирайте с гарнитура от картофено пюре, печени картофи или прясна салата.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта