Регистрация

Родопски надупени картофи със сирене, масло и кашкавал



Родопски надупени картофи със сирене, масло и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2180

Печени картофи по родопски с масло, сирене, кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Надупени картофи в тава - идеалната картофена гарнитура или основно без месо, в което картофи и сирена си партнират в много лесна и бърза рецепта. А крайият резултат винаги е вкусен - доказва го Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, където показва традиционната родопска рецепта за печени картофи.

Сравнително еднакви по размер картофи се обелват и се разполовяват през дължината. Редят се в тава с дупето нагоре, откъдето идва и името на рецептата. Налива се малко вода, картофите се поръсват със сол, пипер и кимион и върху тях се разпределя масло. Пекат се в добре загрята фурна на 200 градуса за 30-тина минути. След това се вадят, поръсват се с рендосано сирене и рендосан кашкавал и се връщат обратно в печката, за да хванат коричка за 5-8 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта