Регистрация

Ризото с риба тон, шафран и див копър

Ризото с риба тон, шафран и див копър
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3685

Ризото с риба тон, шафран и див копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За ризотото:

  • 2 порции ориз арборио
  • 1 лук шалот
  • зехтин
  • бяло вино
  • зеленчуков бульон
  • див копър
  • пармезан
  • масло
  • пипер
  • сол

За рибата тон:

  • 1 стек риба тон
  • лимонов сок
  • чили
  • пипер
  • сол
  • зехтин
  • червена цикория и балсамов оцет с едра захар за украса

Начин на приготвяне:

Мариновайте рибата в лимонов сок, зехтин, чили и пипер.

Нарежете на филийки дивия копър, а на кубчета лука шалот.

Редуцирайте балсамовия оцет с малко едра захар.

Подредете цикорията в чиния и поръсете със соса от балсамов оцет.

Сотирайте шалота.

Прибавете ориза и сотирайте заедно.

Прибавете виното и бульона малко по малко, като разбърквате и оставете да се сгъсти.

Прибавете дивия копър и шафрана.

Запечете рибата на силен огън.

Прибавете масло и пармезан, нарязани на тънки филийки при ризотото.

В чинията с цикория, поставете от ризото и покрийте с риба тон.

Поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта