Регистрация

Ризото с пушен бекон и грах

Ризото с пушен бекон и грах
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2829

Вкусно ризото с пушен бекон и грах

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. сурово ризото 
  • 2 ч.ч. неосолен пилешки бульон
  • 2 ч.ч. вода (по желание) 
  • около 1 с.л. масло 
  • около 1 с.л. зехтин 
  • 1 фино нарязан шалот 
  • 1 ч.ч. пресен или замразен грах 
  • 6-8 резена пушен бекон с пипер 
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Беконът за тази рецепта трябва да е пушен, обработен със сол и много подправки. Ако използвате обикновен бекон, овкусете с много едро смлян черен пипер.

2. Сгответе бекона на среден огън като често отцеждате мазнината, за да стане хрупкав. Щом покафенее, отцедете върху хартиена кърпа, нарежете на едри парчета и заделете.

3. Махнете мазнината от тигана, колкото да остане леко покрит на дъното. Прибавете шалота, малко зехтин и сотирайте до омекване на шалота. Прибавете ризотото, половината масло и сотирайте докато шалотът започне да се карамелизира, а ризотото стане със златист цвят.

4. На този етап започнете да прибавяте бульона, по 1 чаша, като оставяте течността да се абсорбира от ризотото преди да добавите следващата. Когато е почти готово, прибавете граха, бекона и оставащото масло. 

5. Ако използвате консервиран бульон, редувайте 1 ч.ч. вода при първото прибавяне, 1 ч.ч. бульон втория път и леко разредена смес на третото сипване, за да намалите солта. Ако използвате неосолен или с ниско съдържание на натрий, тогава не използвайте вода. Най-добре се получава с домашен, неосолен бульон. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта