Регистрация

Ризото с бекон и гъби

Ризото с бекон и гъби
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3809

Хрупкав бекон плахо "наднича" от златисто ризото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 парчета бекон
  • ½ стрък праз, нарязан на ситно
  • 1 кралска печурка, нарязана на малки парченца
  • 1 ч.ч. ориз (тип ризото)
  • 4 ч.ч. пилешки бульон
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на кубчета.

2. Запържете го на средна температура докато стане хрупкав.

3. Докато се готви бекона, сложете пилешкия бульон в отделен съд и загрейте малко под точката на кипене. Задръжте го на тази температура (приблизително) до края на готвенето.

4. Към бекона прибавете ориза, гъбите и праза и запържете за около 3 минути.

5. Прибавете един черпак от бульона към съда със сместа.

6. Намалете температурата и оставете да къкри, като разбърквате често, докато бульонът почти изври.

7. Повторете стъпката с прибавянето на един черпак бульон и разбъркването докато бульонът изври.

8. Това трябва да продължи около 20 минути. Зърната на готовия ориз трябва да останат цели, но не твърди.

9. Прибавете настърган пармезан на вкус. Можете да прибавите малко преди ориза да е напълно готов и да го оставите да се разтопи, а след това да настържете още върху готовото ястие преди да го сервирате.

10. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта