Регистрация

Риба на пара с орехи и моркови

Риба на пара с орехи и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2227

Задушен костур с лимонов сок, ядки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг морски костур с кожата (1 цяла риба; можете да опитате и с друга соленоводна риба по желание)
  • 2-4 моркова
  • връзка копър
  • 200 г чери домати
  • няколко листа зелена салата
  • сол на вкус
  • 2 с.л. соев сос
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 50 г счукани орехи
  • 4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете на напречни парчета. По кожата на всяко от тях с нож направете недълбоки бразди първо от ляво на дясно, а после обратно така, че да се образуват ромбове.

2. Подредете филетата в уред за готвене на пара или сипете вода в тенджера и сложете старата метална пароварка така, че рибата да не се допира до водата. Гответе до готовност - около 35 минути.

3. След 20 минути готвене добавете и морковите, нарязани на големи кръгчета.

4. Наситнете копъра и го смесете със соевия сос и лимоновия сок.

5. Поднесете рибата върху листа зелена салата, като встрани от нея сложите по няколко моркова и цели чери домати.

6. Покапете морковите и доматите със зехтин и посолете.

7. Рибата овкусете с лимоновия сок и поръсете с орехови ядки. Можете да сервирате и гарнитура от варен бял ориз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта